Tuesday, June 29, 2010

Sungguh Aku tak Faham...

Ya!!

Entry terakhir untuk bulan Jun... Kenapa? Sebab aku tak rasa aku nak menulis esok... Ni pun aku curik2 masa menulis... tulis pon cam malas, penuh ngan short fucking form!! waka waka!! [cara gelak baru sempena Werl Kap]

Baru-baru ni dunia dah jadi semakin serius... kenapa? Tengok la dekat link blog aku tu, penuh dengan tajuk-tajuk entri yang serius, walaupun link tu tak sampai 10 pun aku rasa...

Macam-macam isu sekarang ni, sampai aku pun malas dah nak ambik tahu... Isu bola pun dah jadik serius... Bila Malaysia boleh layak ke Piala Dunia? Aku rasa langkah kerajaan memansuhkan UPSR dan PMR boleh menjadi stepping stone untuk menjayakan visi mustahil kita itu...

Macam mana dengan pergolakan politik tempatan dan dunia? [bergolak ke??]

Sebagai tipikal melayu, aku berpendapat, cukup makan dah kira orait... Pening2 sangat nak memikirkan masalah politik ni kenapa? Kita kena ikut contoh Donald Trump! Kata beliau, kalao ada duit banyak pun, tak reti nak enjoy duit tu, tak guna jugak... [takde la dia cakap dlm BM la, kan...], so, enjoy ya life a lil' bit...

Everybody got a problem, is just a matter how you solve 'em... bak lirik lagu Sum 41... huhu

Tapi, enjoy disini bukanlah bermaksud aku menggalakkan huha sini, huha sana, juz chill out, and do the things that you fucking enjoy it before [and still]!!

Aku pun ada masalah dan kesedihan jugak... seperti kekalahan team South Korea ari tu, terus memadamkan keinginan aku untuk follow Werl Kap lagi.. tunggu final je la nanti [btw, final tu, main ujung minggu ke tak? kalo tak, aku nak mintak cuti...] -aku bajet Brazil menang, walaupun hakikatnya, aku lagi suka team lain yang menang... Brazil dah menang banyak sangat, tak mencabar la Werl kap kalo Brazil kasi tinggal jauh [trophy haul] sama team lain... Ingatkan Itali bleh samakan rekod ke apa, tapi Pirlo injured lama sangat plak...

But, damn!

Just forget it... hari2 nak melalui kesedihan, bila masa plak nak hepi-hepi kan?? Kalo tak hepi jugak, pegi ambik air sembahyang, buat sembahyang sunat taubat... ada la tu mana2 salah kita yang Tuhan tak bagi kita tenang hati tu...huhuhu [pandai jugak aku bagi nasihat, kadang-kadang, kan...]

Ah! lantak lah... best jugak dengar keluh-kesah orang lain, sama ada bersifat peribadi atau lebih daripada itu, but who's gonna hear my side of the story?

On second thought, forget about it, it wasn't interesting anyway...


T/t: Preach all you want, but who's gonna save me? At the end of the day, it's easier said than done!!

2 comments:

  1. aku suke perenggan number 11 ko.thanx!

    ReplyDelete
  2. ah hahaha!! you're welcome...

    [tak sangka sampai berbelas-belas perenggan, huhuhu...]

    ReplyDelete

trashtalk here, beware, everything you said can and will be used against you~ LOL